Teema 6 Piiratsus ja Privatsus



Teema 6 Piiratsus ja Privatsus


Reformid, reformid ja reformid. See on kõik mis ma näen raamatus The Case For Copyright Reform. Tuleb meeles pidada ,et see raamat on kirjutatud 2012 aastal ja tänapäevane situatsion on täesti teine. 


PIRATIMINE ON VÄHE MÕÕTELINE.
Tänapäeval inimesed piirativad täesti vähem, kui 10 aasta tagasi. Nendele on lihtsam osta 1-kuu abominenti mingi servisil (näiteks Spotify) ja tal on kõik kontent mida ta tahab. Muusikad piirativad tänal päeval ainult need kes tahavad kuulata see Lossless,ja ikkagi nendele on tehtud servis BandCamp ,mis aitab laadida alla Lossless autorist ja hinnad seal on täesti dimokratikat (1 dollar) ja võib kuulata seal muusikat ilma mingi reklami tasuta. Filmidele käib sama lugu. USA-as tänapäeval võib osta Netflix 1-kuule 12 dollarite vastu mis nendele on kopeikad. Servisede pärast pole palju mõõte piiratida mida juhul kui sul on ju mingeid raha. Selline tendensi või ikkagi näha RU-nettis kus paljud trekirid on peaegu surnud ja ned mis veel ei surnud on elus selle pärast ,et nende kommuniti lihtsal on harjunud piiratida.


PRIVATSUS ON KÕIGE TÄHTSAM.
Ma täesti arusaan ,et mitte keegile ei tohi teiste privatsuste rikkutada. Ma mõtlen ,et tänapäevuse Copyright seadused on hästi tehtsud sellele ,et rikkutada privatsus ja informatsiooni kooguda ja see on vaja muuda.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

Teema 2